• Lorem ipsum
€4,95
direct leverbaar

Voor dagen met een gemiddelde flow. Comfortabel en vlekvrij tijdens je menstruatie, zonder chemicaliën. Geen plastic laagje in de tampon. Biologisch katoen is duurzaam en zacht voor je huid. Hypoallergeen. Biologisch afbreekbaar en composteerbaar. Lees meer

Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis.
Persoonlijk advies nodig?

Persoonlijk advies nodig?

Onze schoonheidsspecialiste helpt je graag verder!

Shop nu, betaal later! Nieuw: Klarna in 3 delen, gespreid betalen zonder rente!

Uitgebreide productomschrijving

Yoni Tampons - Medium. Voor dagen met een gemiddelde flow. Comfortabel en vlekvrij tijdens je menstruatie, zonder chemicaliën. Geen plastic laagje in de tampon, of andere synthetische ingrediënten. Biologisch katoen is duurzaam en zacht voor je huid.

Yoni zorgt voor jouw 'chemical free period care'!

Daarom kies je voor biologische Yoni Tampons:
-Biologisch afbreekbaar & composteerbaar
-Hypoallergeen
-Zonder plastic laagje (coating) in de tampon
-Zonder andere onnodige synthetische stoffen
-Super absorberend biologisch katoen
-100% Gecertificeerd biologisch katoen (ook het touwtje). Ons biologisch katoen is gecertificeerd door de SOIL Association volgens de Global Organic Textile Standard (GOTS).

Inhoud: doosje met 16x biologisch katoenen tampons - Medium.

Zijn mijn Yoni tampons biologisch afbreekbaar?
Jazeker! De tampons kunnen zelfs op de composthoop, omdat ze uit 100% biologisch katoen bestaan. Het kartonnen doosje mag bij het oud papier.

Waarom zit er een plastic omhulsel om elke tampon?
Om hygienische redenen dient er een beschermende individuele verpakking om elke tampon aanwezig te zijn. Helaas kan dit omhulsel niet op de composthoop, maar je kunt het natuurlijk wel bij het plastic afval doen, zodat het gerecycled kan worden. We willen dit in de toekomst veranderen. Op dit moment is het beschikbare biologisch afbreekbaar plastic namelijk nog niet sterk genoeg om de tampon bij elkaar te houden, of het maakt het onmogelijk om deze te openen.

Kan ik Yoni tampons of maandverband door het toilet spoelen?

Yoni tampons, maandverband en inlegkruisjes zijn biologisch afbreekbaar, maar je kunt ze beter niet door het toilet spoelen. Dit zou verstoppingen kunnen veroorzaken.

Hoe weet ik welke tampon maat ik nodig heb?
Op alle Yoni verpakkingen zie je een aantal druppels. Deze druppels zijn een absorptiegraad en worden door alle merken gehanteerd. Gebruik je bijvoorbeeld een product met 2 druppels, dan kun je gewoon overstappen op onze producten met 2 druppels. Het beste kun je jouw tampon maat aanpassen aan de hoeveelheid bloedverlies tijdens je menstruatie. Dus 'light' voor de lichte dagen aan het begin en einde, 'medium' voor de gemiddelde dagen, en 'heavy' voor dagen met een zware flow.

Hoe vaak moet ik mijn tampon verwisselen?
We raden aan om je tampon na 4 uur te verwisselen. Laat je tampon nooit meer dan 8 uur in, en gebruik altijd de meest lichte absorptie die je nodig hebt. Je kunt ook 's nachts een tampon gebruiken, neem dan een nieuwe voor je gaat slapen en meteen nadat je bent opgestaan. Wil je minder vaak hoeven verwisselen? Kijk dan ook eens naar onze duurzame Yoni Menstruatie Cups, deze kun je tot wel 12 uur lang dragen.

Lees minder
Getagde producten bekijken