• Lorem ipsum
€24,95€22,95
direct leverbaar

De meest duurzame keuze tijdens je maandelijkse periode! Je kunt deze menstruatiecup van 100% medische siliconen jarenlang hergebruiken. Zacht flexibel materiaal. Kies maat 1 als je niet vaginaal bent bevallen, en een lichte tot medium flow hebt. Lees meer

Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis.
Persoonlijk advies nodig?

Persoonlijk advies nodig?

Onze schoonheidsspecialiste helpt je graag verder!

Shop nu, betaal later! Nieuw: Klarna in 3 delen, gespreid betalen zonder rente!

Uitgebreide productomschrijving

Yoni Menstruatie Cup - Maat 1. De meest duurzame keuze tijdens je maandelijkse periode! Je kunt deze menstruatiecup van 100% medische siliconen jarenlang hergebruiken.

De wasbare menstruatiecup is gemaakt van zacht flexibel materiaal, en vrij van latex, plastic, BPA en hormoonverstorende stoffen zoals ftalaten. Je kunt de cup veilig en zonder lekken tot 12 uur achter elkaar dragen, overdag en 's nachts.

Yoni zorgt voor jouw 'chemical free period care'! Blijf tijdens je menstruatie comfortabel en vlekvrij, zonder chemicalien. Hypo-allergeen en ontworpen voor alle lichamen.

Met het gebruik van een menstruatiecup draag je bij aan het verminderen van de afvalberg, terwijl je goed voor jezelf zorgt! Daarbij is de cup heel voordelig in gebruik, omdat je niet steeds nieuwe tampons of maandverband hoeft aan te schaffen. Het is een investering waar je tot wel 10 jaar gemak van hebt!

Welke maat kun je het beste nemen?
Kies voor maat 1 als je niet vaginaal bent bevallen, en een lichte tot medium flow hebt. We hebben ook een maat 2 voor als je vaginaal bevallen bent, of een heavy flow hebt.

Daarom kies je voor een Yoni menstruatie cup:
-Comfortabel: zacht & flexibel materiaal
-Geen lekken of vlekken
-Je kunt de cup tot 12 uur achter elkaar dragen
-Herbruikbaar & recyclebaar
-Vrij van plastic, latex, BPA en ftalaten
-Hypoallergeen

Hoe gebruik je een menstruatiecup?
Was voor je de cup gaat inbrengen altijd goed je handen met zeep. Voor het allereerste gebruik dien je de cup te wassen met water en zeep, en daarna te steriliseren door hem 5 minuten te koken in water. 

Het bevochtigen van de cup maakt het inbrengen wat makkelijker. Er zijn verschillende manieren om je cup te vouwen. Zo kan je hem gewoon plat drukken, of dubbel vouwen. Ook kan je een randje naar binnen vouwen, zodat er een soort puntje ontstaat. Er zijn nog veel meer manieren, dus probeer gewoon wat uit! Zo kom je het beste te weten wat werkt voor jou.

We leggen er eentje vast uitgebreid uit. Dit is de vouwtechniek die het meeste wordt aangeraden, waarbij je hem simpelweg dubbel vouwt.

Check voor het inbrengen of de 4 ontluchtingsgaatjes vrij zijn. Als deze niet vrij zijn kan er geen vacuüm gecreëerd worden (dus het effect van een zuignap), waardoor hij niet goed zal blijven zitten.

Neem een comfortabele houding aan, bijvoorbeeld staand, hurkend of zittend op het toilet.
Druk de zijkanten van de cup in om ze tegen elkaar te brengen, en vouw daarna de cup dubbel om een ‘U’ te vormen.

Gebruik je vrije hand, en duw voorzichtig je schaamlippen uit elkaar. Breng dan de gevouwen cup in je vagina en laat los. De cup vouwt zich dan vanzelf uit.

Het is belangrijk dat je cup na het inbrengen vacuüm zuigt en dus helemaal uitklapt. Je kunt je cup een beetje draaien als je het vermoeden hebt dat hij nog niet goed uit is geklapt. Een goed passende cup, die goed is ingebracht, voel je niet zitten en lekt niet.

Tip: de eerste paar keren kan het een beetje onzeker aanvoelen, het juist inbrengen is iets waar je vanzelf handigheid in krijgt. Je kunt voor de zekerheid een inlegkruisje gebruiken, totdat je het gevoel hebt dat de cup goed zit. Kies voor de eerste keer inbrengen een dag uit waarop je thuis blijft, en niet de deur uit hoeft. Of oefen een paar keer met inbrengen en verwijderen voordat je ongesteld moet worden. Zo kun je zorgeloos kennismaken met je nieuwe menstruatiecup!

Hoe verwijder je de cup?
De cup dient altijd binnen 12 uur na inbrengen geleegd en schoongemaakt te worden. Afhankelijk van de hoeveelheid bloedverlies kan het zijn dat je de cup eerder wilt legen, om lekken te voorkomen. Wanneer je net begint met het dragen van een menstruatiecup, raden we aan om deze regelmatiger te legen, zodat je je eigen flow leert kennen.

Was altijd goed je handen met zeep voor je de cup gaat verwijderen.

Neem een comfortabele houding aan (staand, zittend of hurkend) en ontspan. Als je je ontspant is het een stuk makkelijker om de cup te verwijderen. In het begin kan het fijn zijn om het inbrengen en verwijderen te oefenen onder de douche.

Breng je duim en wijsvinger in je vagina. Knijp met beide vingers in de basis van de cup (het geribbelde gedeelte boven het steeltje). Trek hierbij NOOIT aan het steeltje. Het steeltje is alleen bedoeld om de onderkant van de cup te lokaliseren, en nooit om aan te trekken. Je moet dus echt eerst het vacuüm (vastzuigen zoals een zuignap) verbreken, voordat je de cup eruit haalt.

Het verwijderen van de cup mag nooit pijn of ongemak met zich meebrengen. Als dit wel het geval is, controleer dan of het vacuüm echt is verbroken.

Wanneer je het vacuüm hebt verbroken, en de cup op de juiste manier vast hebt, is het makkelijker deze te verwijderen als je je bekkenbodemspieren aanspant.

Hoe maak je de cup schoon?
Nadat je de menstruatiecup hebt verwijderd, leeg je hem in het toilet en maak je hem schoon met wat water, of veeg je hem schoon met een toiletpapiertje. Als je de cup er onder de douche hebt uitgehaald, kan je hem ook gelijk daar uitspoelen. Je kan daarbij zeep gebruiken, en hem daarna grondig afspoelen. Let op dat je de luchtgaatjes goed schoon maakt, zodat hij de volgende keer weer goed vacuüm kan zuigen.

Tussen menstruaties kan je de cup weer steriliseren door hem 5 minuten te koken in water.

Waarin verschilt de Yoni cup van andere menstruatiecups?
Onze menstruatiecup heeft een korter steeltje om te voorkomen dat gebruikers bij het verwijderen hieraan gaan trekken, zonder eerst het vacuüm te verbreken. Wanneer de cup verwijderd wordt zonder eerst het vacuüm te verbreken, is er namelijk een risico dat er inwendig beschadigingen optreden in de vagina.

Lees minder
Getagde producten bekijken