• Lorem ipsum
specialistChoice
€26,95
Tijdelijk Uitverkocht

Om de buikomvang te verminderen, tegen een opgeblazen gevoel en buikkrampen. Ondersteunt de spijsvertering, zuiverende werking, voorkomt gisting in de darmen. Ook goed om de menstruatie processen te bevorderen. Met Venkel, Kamille, Artisjok en Ginseng. Lees meer

Persoonlijk advies nodig?

Persoonlijk advies nodig?

Onze schoonheidsspecialiste helpt je graag verder!

Shop nu, betaal later! Nieuw: Klarna in 3 delen, gespreid betalen zonder rente!

Uitgebreide productomschrijving

Tisama Udara Platte Buik 717 Kruidendrank. Kan helpen de buikomvang te verminderen, tegen een opgeblazen gevoel en buikkrampen. Ondersteunt de spijsvertering, heeft een zuiverende werking, en voorkomt gisting in de darmen. Ook goed om de menstruatie processen te bevorderen en de doorbloeding in de onderbuik te stimuleren*.

Met o.a. Venkel, Kamille, Artisjok, Steranijs, Tijm, Zoethout, Cypress, Ginseng, Berk en Vlierbes. Zoals beschreven in de holistische gezondheidsleer van Ayurveda, kunnen deze kruiden helpen bij ontkramping, oplossen van verstoppingen, blokkades in het lichaam door stress, en overmatige gasvorming.

De Tisama Udara kruidendrank werkt verwarmend, rustgevend en bevorderend op het spijsverteringsproces. Kan ondersteuning bieden bij constipatie, een zwaar gevoel op de maag, prikkelbare darm syndroom, uitblijvende menstruatie en laag libido. Verzachtend en reinigend, helpt bij het afvoeren van afvalstoffen.

Tisama Udara Kruidendrank vormt een heel goede combinatie met de Udara lichaamsverzorging van Lakshmi. Masseer de buik bijvoorbeeld met de biologische Udara Platte Buik Olie, voor het verminderen van krampen en spanningen in het buikgebied. Deze kruidenolie werkt pijnstillend en kalmerend bij menstruatiepijn. Voor een holistische buikverzorging, van binnen en buiten.

Keuze van de Schoonheidsspecialiste, omdat:
Deze Tisama Kruidendrank heeft een prettige en toegankelijke smaak. Het werkt ontspannend en Vata verlagend op het buikgebied. Vaak ervaren we stress en tijdsdruk in het dagelijks leven, wat zich kan gaan uiten in een opgezette en gespannen buik. Tisama Udara kan dan ondersteunen en helpen om een teveel aan lucht (Vata) los te laten. Ook lekker om gewoon als warme kruidenthee te drinken. Met deze milde kruidenformule zit je eigenlijk voor elke dosha goed!

Gebruik: Het is aanbevolen om de Tisama kruiden te drinken als warme thee, dit werkt ontspannend en bevordert de spijsvertering. Doe een scheutje kruidendrank (van 10ml) in een kopje, en vul aan met lauw tot warm water (niet kokend heet!). Met kleine slokjes opdrinken.

Steeds goed schudden voor gebruik. Hoe langer je de aangemaakte kruidendrank laat staan, hoe bitterder de smaak zal worden. Het beste dus meteen opdrinken.

Hoeveel? Je kunt tot maximaal 4 kopjes van deze Tisama thee per dag nemen. Bouw dit rustig op (vooral bij de Tisamas die de darmen stimuleren, zoals Regular en Udara). Begin met een dosering van 2 kopjes per dag, dit kun je langzaam uitbreiden naar 4 kopjes.

Drink Tisama nooit puur! Altijd verdunnen met water. Let ook op eventuele andere kruiden die je gebruikt, zorg dat de maximale dagdosering per kruid niet overschreden wordt.

Bijwerkingen? Het kan zijn, dat je klachten in het begin wat toenemen. Dat komt door het detox effect, waarbij afvalstoffen vrijkomen. Je kunt bijvoorbeeld last hebben van een slechte adem of misselijkheid. Dat is een normaal bijverschijnsel, en gaat binnen enkele dagen weer weg. Heb je er veel last van, dan kun je het aantal kopjes per dag verminderen, en van daaruit weer langzaam opbouwen.

Wanneer? Je kunt alle soorten Tisamas zowel voor als na de maaltijd drinken, of tussendoor, net wat jou het beste uitkomt. Uitzondering is de Digest Depur, deze dient altijd na de maaltijd gedronken te worden om de spijsvertering te ondersteunen. De AntiAge Hormoon het beste voor de maaltijd innemen. Drink de Tisamas bij voorkeur niet vlak voor het slapen gaan, vanwege de ontgiftende werking kan het zijn, dat je dan s nachts wakker wordt om naar de wc te gaan.

Hoelang? Je kunt de Tisama van je keuze gebruiken als kuur. Dagelijks consequent meerdere malen innemen, gedurende ongeveer 3 weken aaneengesloten. Medicinale kruiden hebben tijd nodig om hun heilzame werking optimaal te kunnen doen. Het is goed om daarna een pauze in te lassen van een week. Deze stopweek zorgt ervoor dat je lichaam weer op eigen kracht 'herstart'. Je kunt dan ook beoordelen of de klachten wegblijven of toch weer (een beetje) terugkomen. Daarna kun je indien gewenst weer een nieuwe kuur starten, met dezelfde of een andere Tisama kruidendrank. Gebruik slechts 1 soort Tisama tegelijkertijd (dus niet zelf gaan mengen of combineren).

Hoe smaakt het? De smaak van de Tisama Kruidendranken is kruidig en lichtzoet, maar niet overheersend. De uitzondering hierop is de AntiAge Hormoon 706 Kruidendrank, deze smaakt wat meer bitter. Alle Tisamas zijn suikervrij, glutenvrij, en hebben geen invloed op de bloedsuikerspiegel. Om de smaak zoeter te maken, kun je wat biologische honing toevoegen (niet in heet water). Of een beetje hydrolaat (floral water) van Munt of Orange.

Warm of koud? Indien gewenst kun je de Kruidendrank ook mengen met koud water (bijvoorbeeld in een drinkfles die je mee kunt nemen onderweg). Maar vanuit de Ayurveda gezien is het beter om alleen warm water te drinken. Dit stimuleert Agni, oftewel het spijsverteringsvuur, en helpt met afvoeren van afvalstoffen en stimulatie van het detoxproces. Als je (ijs)koud water drinkt, moet de maag dit eerst opwarmen naar lichaamstemperatuur, wat het lichaam onnodig energie kost en de verbranding kan remmen. Ook kan hierdoor vergisting en verzuring ontstaan. Het is een goede richtlijn om minimaal 1,5 liter lauw/warm water per dag te drinken, bij voorkeur tussen de maaltijden door.

Hoe bewaren? Bewaar op een koele, droge plaats, uit het zonlicht. Bij voorkeur in de koelkast. Voor de productiedatum en de houdbaarheidsdatum, zie onderkant van de fles. Eenmaal geopend, kan het product maximaal 3 maanden bij koeltemperatuur worden bewaard. Echter, de kruidendrank heeft de beste werking tot 1 maand na opening, daarna zal de kracht langzaam afnemen. De fles niet invriezen of verhitten.

Inhoud: flacon 500ml, met maatbekertje.

*Belangrijke informatie: dit product is bedoeld ter preventie en ondersteuning van het algehele welzijn, en is geen vervanging voor medische zorg. Raadpleeg bij gezondheidsproblemen altijd een arts. Voedingssupplementen zijn niet bedoeld als vervanging van een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl. Overschrijd de aanbevolen dagelijkse dosis niet. Buiten het bereik van kinderen bewaren.

Het gebruik van Tisama wordt afgeraden tijdens zwangerschap en het geven van borstvoeding. Niet gebruiken voor kinderen onder de 12 jaar.

De beschreven effecten van de Tisama kruidendranken berusten op de eeuwenoude kennis en ervaring binnen de traditionele kruidengeneeskunde. Indien je cardiovasculaire aandoeningen of andere ernstige / chronische aandoeningen hebt, altijd eerst een arts raadplegen voor je Tisama gaat gebruiken. Bij medicijngebruik dien je altijd eerst met een apotheker te overleggen, of de kruiden hier goed mee samen kunnen. Sommige traditionele kruiden hebben namelijk een wisselwerking met bepaalde geneesmiddelen, en kunnen het effect versterken of juist teniet doen. Synephrine-gehalte van 1,13 mg per maximale dagelijkse dosis.

Gemiddelde inhoud aan kruiden (per dagdosering van 40ml):

Venkelvruchten                                240 mg
Kamille bloemhoofdjes                 200 mg
Vlierbloesem                            160 mg
Artisjok bladeren                            120 mg
Steranijs fruit                                    120 mg
Witte Berkenbladeren                  100 mg
Paardenstaart stengels                 80 mg
Rhubard wortelstok                       60 mg
Engelwortel                                       40 mg
Zoethoutwortel                               40 mg
Tijm bloeiende delen                    40 mg
Goudsbloem                                     20 mg
Siberische Ginsengwortel            12 mg
Cypress galbuli                                  4 mg
Olijfbladeren                                    4 mg
Ginsengwortel                                  4 mg

Ingredienten: water, stabilisator: glycerine, droge extracten van: Venkel (Foeniculum vulgare Mil.) Fruit, Kamille (Matricaria camomilla L.) bloemhoofdjes, Vlierbes (Sambucus nigra L. ) bloemen, Artisjok (Cynara scolymus L.) bladeren, Steranijs (Illicium verum Hook.f.) vruchten, Berk (Betula pendula Roth.) Bladeren, Heermoes (Equisetum arvense L.) bovengrondse delen, Rabarber (Rheum palmatum L. var Tagunticum maxim) wortelstok, engelwortel (Angelica archangelica L.) wortel, zoethout (Glycyrrhiza glabra L.) wortel, tijm (Thymus serpyllum L. sl) top, goudsbloem (Calendula officinalis L.) capitula, Eleutherococcus (Eleutherococcus senticosus Maxim). wortel, Cypress (Cupressus sempervirens L.) galbuli, Olijfboom (Olea europaea L.) bladeren, Ginseng (Panax ginseng CAMeyer) wortel; conserveermiddel: kaliumsorbaat; zuurteregelaar: citroenzuur, aroma's

Lees minder
5 sterren op basis van 1 beoordelingen
1 Review
08 Mar 2022
Marja
Ik heb Pms en in die week maak ik hier thee van. Mijn buik voelt rustiger en minder opgezet, dus blij mee. Het smaakt naar yogi thee ofzo, zeker niet vies in ieder geval!