• Lorem ipsum
FAQ
Verzending & Levering
In welke landen leveren jullie?

Momenteel leveren wij binnen Nederland en België.

Ik heb per ongeluk het verkeerde aflever adres ingevoerd, wat nu?

Je kunt het beste z.s.m. een mail sturen naar onze klantenservice. Wij doen ons uiterste best om je te helpen, en waar mogelijk tijdig je adresgegevens aan te passen. 

De verantwoordelijkheid voor het invoeren van een correct aflever adres ligt echter bij jou, dus controleer je gegevens goed voordat je de bestelling afrekent! 

Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor pakketjes die afgeleverd worden op een verkeerd ingevoerd adres, en kunnen hiervoor geen geld teruggeven. Het afleverbewijs in de track&trace van PostNL is hierbij leidend.

Kan ik mijn order nog wijzigen of annuleren, nadat ik betaald heb?

Helaas is het niet mogelijk om je order te wijzigen of annuleren nadat deze betaald is.

Dit vanwege de inrichting van ons logistieke systeem.

Wel kun je het pakket na aflevering retourneren volgens onze retourvoorwaarden. Deze kun je vinden op de website.

Kan ik telefonisch een bestelling plaatsen?

Het is niet mogelijk om telefonisch een bestelling te plaatsen en te betalen. Bestellen kan alleen via onze webshop.

Ik heb mijn bestelling vlak na 16.00 afgerond, wordt deze vandaag nog verzonden?

Dat hangt van de omstandigheden af. In principe worden na 16.00 geen orders meer door ons verwerkt.

Indien dit wel zo is, dan ontvang je vanzelf een bevestiging dat je pakket verzonden is. Maar we kunnen daarin niks garanderen!

Kan ik mijn bestelling ook afhalen?

Je kunt ervoor kiezen om jouw bestelling te laten bezorgen op een PostNL afhaalpunt bij jou in de buurt. Hiervoor rekenen wij geen extra kosten. 

Deze optie is alleen beschikbaar voor NL (dus niet voor BE).

Let op: het is niet mogelijk om je bestelling rechtstreeks bij BioSelfCare af te halen of retour te brengen.

Ik wil niet dat mijn pakket bij de buren wordt afgeleverd?

Als je niet wilt dat jouw pakket bij de buren wordt bezorgd als je niet thuis bent, kun je dit aangeven in de PostNL app.

Hierin kun je instellen wat jouw voorkeuren zijn voor bezorging, zoals wel of niet bij de buren afleveren, of het pakket neerzetten op een specifieke plek rondom het huis.

Wij kunnen helaas zelf geen bezorginstructies verwerken of doorgeven aan PostNL.

Heb je avondbezorging gekozen? Dan wordt jouw pakket sowieso alleen op het eigen adres bezorgd (en dus niet bij de buren).

PostNL heeft mijn pakket niet kunnen afleveren, en retour afzender gestuurd. Wat nu?

Het kan voorkomen dat PostNL jouw bestelling naar ons retour heeft verzonden. Dit betekent dat de postbode je pakket niet heeft kunnen bezorgen, bijvoorbeeld omdat er niemand thuis was op het moment van bezorging.

Indien de bestelling ook niet bij buren of afhaallocatie kon worden afgegeven, dan stuurt PostNL deze automatisch terug naar de afzender. Hier hebben wij helaas geen enkele invloed op.

Wij zullen het aankoopbedrag (minus de retour- en administratiekosten a 9,95) naar je terugstorten, mits de zending hiervoor in aanmerking komt (d.w.z. onbeschadigd).

Afhankelijk van je gekozen betaalmethode ontvang je het bedrag binnen enkele werkdagen.

Indien je jouw bestelde product(en) alsnog graag wilt ontvangen, kun je deze gewoon opnieuw bestellen en afrekenen via onze webshop.

Ik heb mijn pakket niet op tijd afgehaald bij het PostNL afhaalpunt. Wat nu?

Indien jouw pakket niet binnen 7 dagen wordt afgehaald van het PostNL afhaalpunt, zal deze door PostNL automatisch aan ons retour worden gezonden. Voor levering bij een pakketautomaat kan een kortere termijn gelden, dit staat vermeld in de mail die je ontvangt van PostNL.

Op deze regels van PostNL hebben wij geen enkele invloed.

Wij zullen in dat geval de retour- en administratiekosten a 9,95 aftrekken van het aankoopbedrag, dat door ons wordt teruggestort mits de zending hiervoor in aanmerking komt (d.w.z. onbeschadigd).

Afhankelijk van je gekozen betaalmethode ontvang je het bedrag binnen enkele werkdagen.

Indien je jouw product(en) alsnog graag wilt ontvangen, kun je deze gewoon opnieuw bestellen en afrekenen via onze webshop.

Mijn pakket is tijdens verzending kwijtgeraakt, beschadigd of gestolen. Wat nu?

Indien je pakket tijdens transport door PostNL is kwijtgeraakt, beschadigd of gestolen, is dat natuurlijk erg vervelend.

Wij kunnen hier helaas geen enkele aansprakelijkheid voor aanvaarden. Dit geldt ook bij diefstal of schade aan pakketjes die door de postbode zijn neergelegd rondom de woning, of afgegeven bij de buren.

Vanaf het moment dat wij de zending afgeven aan PostNL, ligt de verantwoordelijkheid voor het pakket bij dit bedrijf. Natuurlijk doen wij ons uiterste best om je te helpen, maar we kunnen hierin geen garanties geven. 

Stuur in dat geval een mail naar onze klantenservice, zodat we kunnen zien of er een oplossing is.

Retourneren
Wat als ik niet 100% tevreden ben?

Wij willen graag dat je blij bent met onze kwaliteitsproducten. Daarom bieden we een 100% Tevredenheidsgarantie. Mocht je toch niet helemaal tevreden zijn, om wat voor reden dan ook, laat het ons vooral weten! We zoeken dan met jou naar een passende oplossing. Mail of bel ons gerust!

Klachtenprocedure: indien je toch een klacht hebt over onze producten of onze service, dan kun je hierover contact met ons opnemen. Je krijgt van ons zo snel mogelijk, en uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst van de klacht een inhoudelijke reactie. Mocht je het niet eens zijn met de oplossing, of komen we er samen niet uit? Dan kun je de klacht voorleggen aan de Geschillencommissie Thuiswinkel, Postbus 90600, 2509 LP te Den Haag (www.sgc.nl), of aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform (https://ec.europa.eu/consumers/odr/).

Wettelijke garantie: voor alle artikelen die je bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Uiteraard voldoen al onze verzorgingsproducten aan hoge kwaliteits-standaarden.

Bedankt voor je vertrouwen in BioSelfCare!

Kan ik mijn order gratis retour zenden?

Wil je jouw order retour zenden? Dat kan. Stuur ons dan eerst even een mailtje naar [email protected], zodat we jouw retour optimaal kunnen verwerken. 

Je kunt voor het retourneren zelf een vervoerder (postbedrijf) kiezen, zoals PostNL of DHL. Je laat de vervoerder dan een verzendlabel aanmaken met ons retour adres erop.

De kosten van het retour sturen zijn voor eigen rekening. Het is dus niet mogelijk om je order gratis retour te zenden.

Ons retour adres is:

Leeuwenbergweg 23b
7371AL Loenen (GLD)
Nederland

Graag het product terugsturen met originele verpakking. Om in aanmerking te komen voor teruggave van het volledige aankoopbedrag, dienen de geretourneerde artikelen onbeschadigd en ongebruikt te zijn. 

Verpak het product in een stevige doos of bubbeltjes-envelop die goed dichtgeplakt kan worden, en voeg bij voorkeur de pakbon toe met je gegevens erop. Deze pakbon kun je vinden in het oorspronkelijke pakketje met producten. Plak het verzendlabel op de buitenste doos, met daarop duidelijk het retouradres.

Kortingscodes
Mijn kortingscode werkt niet, wat nu?

In het winkelmandje (dus nog voordat je adresgegevens gaat invullen),zie je onder de producten een veldje staan met 'kortingscode' en een plusje ernaast. Plak hierin je kortingscode, en klik op het plusje. Je ziet dan in het overzicht de verrekende korting staan.

Werkt dit niet? Het kan zijn dat je kortingscode verkeerd gespeld is, de actieperiode verlopen is, of dat de code alleen geldig is op bepaalde productgroepen.

Betaalmethodes
Met welke betaalmethodes kan ik mijn bestelling afrekenen?

Om je BioSelfCare bestelling af te rekenen, kun je kiezen uit deze betaalmethodes:

Ideal
Bancontact
PayPal
Klarna: Achteraf betalen (NL en BE)
Klarna: Betaal in 3 delen (NL)
Klarna: Betaal nu (NL en BE)
Creditcard (Visa, MasterCard, American Express, Carte Bancaire)
KBC
Sofort
Belfius
Przelewy24
Apple Pay (indien besteld vanaf een Apple device)

Gebruik van onze betaalmethodes is zonder bijkomende kosten.

Wat is de minimum orderwaarde om te kunnen bestellen?

De minimum orderwaarde om een bestelling te kunnen plaatsen bij BioSelfCare, bedraagt 25 euro.

Orders met een lagere waarde kunnen wij helaas niet verwerken, vanwege de kosten voor verzending, verpakking, afhandeling en administratie. Bedankt voor je begrip!

Wanneer krijg ik gratis verzending?

Jouw bestelling bij BioSelfCare wordt gratis verzonden bij een orderwaarde vanaf 49 euro.

Daaronder vragen wij een bijdrage in de PostNL verzendkosten van 4,95.

Ik wil een bestelling plaatsen van meer dan 700 euro, hoe werkt dit?

Als je een bestelling bij BioSelfCare wilt plaatsen met een orderwaarde van meer dan 700 euro, dan is dit alleen mogelijk middels een offerte op maat. Je kunt ons hiervoor een berichtje sturen naar [email protected]

Wij zullen je bestelling dan zo snel mogelijk in orde maken, je ontvangt een betaallinkje via email. 

Het is dus niet mogelijk om een bestelling van meer dan 700 euro te plaatsen op de gebruikelijk manier via de checkout. Wij nemen deze maatregel om onszelf te beschermen tegen fraude en fake orders. Bedankt voor je begrip!

Hoe werkt Klarna: Betaal in 3 delen?

Met Klarna: Betaal in 3 delen, betaal je in drie gelijke renteloze termijnen. De 1e termijn direct bij bestelling, de 2e termijn na 30 dagen, de 3e termijn na 60 dagen.

Deze betaalmethode is momenteel alleen beschikbaar voor NL.

Goed om te weten: deze betaalmethode wordt alleen getoond in de checkout, als je orderwaarde minimaal 35 euro bedraagt.

Lees voor het afrekenen de voorwaarden van Klarna, te vinden op hun website en app. Om een account aan te maken bij Klarna en hiermee betalingen te kunnen uitvoeren, dien je te voldoen aan de voorwaarden die Klarna stelt aan jou als consument. BioSelfCare heeft hier geen enkele invloed op, en is dan ook niet verantwoordelijk voor je gebruik van Klarna of andere betaalmethodes.

Ik wil betalen met Klarna: Betaal in 3 delen, maar de methode staat niet in de checkout

De betaalmethode Klarna: Betaal in 3 delen, is alleen zichtbaar en te gebruiken in de checkout, als de totale orderwaarde 35 euro of meer bedraagt. Bij een lagere bestelwaarde wordt deze betaal-optie niet getoond.

Uiteraard kun je wel gewoon gebruikmaken van onze andere betaalmethodes.

Cadeaubon
Hoe werkt de online cadeaubon?

Wil je iemand verrassen met een leuk cadeautje, zonder de deur uit te hoeven? Bestel dan de online cadeaubon van BioSelfCare! Lekker makkelijk en snel, en de ontvanger kan shoppen uit het hele assortiment, dus keuze genoeg!

Kies zelf het bedrag en de look van je Cadeaubon, en voeg deze toe aan je winkelmandje. Voltooi de bestelling in de checkout.

De online cadeaubon met unieke code wordt rechtstreeks verzonden naar het email-adres van jouw ontvanger. De bon mag in delen besteedt worden.

Je ontvangt na het plaatsen van je bestelling een orderbevestiging op je eigen emailadres.

Productadvies
Hoe weet ik wat mijn huidtype is?

Om de juiste producten voor jouw huidtype te vinden, kun je kijken naar de huidproblemen die je graag zou willen verbeteren. Wat zijn jouw 'huidwensen'?

Voelt je huid droog, schraal en trekkerig, met schilfertjes en een beetje ruwe textuur? Kies dan voor de gezichtsverzorging van Lakshmi Vata, of Ayumi Sandelhout.

Is je huid gevoelig, met roodheid, vlekjes, couperose en neiging naar oppervlakkige pukkeltjes? Dan is Lakshmi Pitta Sensitive of Regenesis de oplossing! 

Last van een vette huid, met neiging naar acne, verstopte porien en mee-eters? Of heb je een normale huid met een glimmende T-zone? Lakshmi Kapha zuivert je huid zonder uit te drogen. Of kies voor Ayumi Tea Tree

Een normale huid die weinig tot geen huidproblemen heeft? Lucky you! Kies dan voor Lakshmi Skin Detox of Ayumi Kurkuma, om je huid stralend en gezond te houden.

Vanaf een jaar of 30 beginnen onze huidfuncties achteruit te gaan, en worden tekenen van veroudering steeds zichtbaarder. Om je huid een frisse jongere uitstraling te geven, gebruik je het beste de Lakshmi AntiAge gezichtsverzorging.

Heb je onze uitgebreide Sample Collectie al gezien? Met deze service kun je een kleine hoeveelheid product bestellen om op je gemak thuis uit te proberen. Ideaal, zo weet je meteen of de geur en textuur is wat je zoekt.

Twijfel je nog welke producten bij jouw huidtype passen? Mail gerust naar onze schoonheidsspecialiste via [email protected], ze helpt je graag met kiezen van de juiste verzorging!

Duurzaamheid
Zijn alle producten dierproefvrij?

Jazeker, alle producten in ons assortiment zijn 'Cruelty Free'. De artikelen in onze webshop zijn gegarandeerd niet op dieren getest. Tegenwoordig zijn er uitstekende mogelijkheden om cosmetica op veiligheid en werkzaamheid te testen, waarbij geen dierproeven nodig zijn.

Zijn alle producten vegan?

Het grootste deel van onze collectie is gecertificeerd Vegan!

De producten die niet vegan zijn, bevatten bijvoorbeeld honing. Omdat dit door bijen gemaakt wordt, is het niet vegan te noemen. De honing komt van biologische imkerijen, waar het welzijn van de bijen voorop staat. Bovendien is het behoud van de bijenpopulatie heel belangrijk voor het bestuiven van gewassen! Door de aanschaf van producten met biologische honing draag je dus een steentje bij aan het lokale natuurbeheer.

Ook hebben wij borstels van Origanic in het assortiment, die gemaakt zijn van diervriendelijk verkregen geitenhaar. De huidborstels bestaan uit natuurlijk en onbehandeld FSC-gecertificeerd beukenhout, en geitenhaar van blije geiten! De geitjes worden regelmatig geborsteld, en de verzamelde haren gebruikt om de Origanic borstels van te maken. Volledig composteerbaar, dus als de huidborstels eenmaal versleten zijn, kunnen ze bij het gft-afval. Een milieuvriendelijke en verantwoorde keuze! 

Worden mijn producten milieuvriendelijk verpakt?

Wij doen er alles aan om jouw pakketje zo duurzaam en milieuvriendelijk mogelijk te verpakken!

Zo gebruiken we bijvoorbeeld vulmateriaal dat is gemaakt van maiszetmeel (en dus niet van plastic). Door het gebruik van vulmateriaal voorkomen we dat jouw producten onderweg beschadigen. Deze groene 'schuimpjes' zijn volledig composteerbaar, en mogen daarom bij het GFT afval. 

Onze verzenddozen zijn gemaakt van gerecycled karton, en kunnen na gebruik bij het oud papier. De doosjes om de producten van Lakshmi, Mokosh en HappySoaps zijn duurzaam verkregen uit FSC gecertificeerde bossen met verantwoord houtbeheer.

Zelfs onze pakbonnen worden geprint op eco papier uit hergebruikt materiaal.

Contactgegevens
Neem contact op
Verzenden
*Verplicht veld