• Lorem ipsum
specialistChoice
€7,95
direct leverbaar

Goede mondhygiene, frisse adem en schoon gevoel. Verwijdert effectief een laag van voedselresten, zwavel, slijm, bacteriën en dode cellen. Een koperen tongschraper is in het Oosten al eeuwenlang een belangrijk onderdeel van de persoonlijke hygiene. Lees meer

Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis.
Persoonlijk advies nodig?

Persoonlijk advies nodig?

Onze schoonheidsspecialiste helpt je graag verder!

Shop nu, betaal later! Nieuw: Klarna in 3 delen, gespreid betalen zonder rente!

Uitgebreide productomschrijving

Tongschraper van koper 

De Ayurveda tongschraper van koper is er voor een goede mondhygiëne, frisse adem en schoon gevoel. Een koperen tongschraper is in het Oosten al eeuwenlang een belangrijk onderdeel van de persoonlijke hygiëne. De Ayurveda tongschraper verwijdert een laag van voedselresten, zwavel, slijm, bacteriën en dode cellen. 

Tongschraper voor een schone en gezonde mond

Op de tong verzamelen zich honderdduizenden (levende en dode) bacteriën, die uitscheiding produceren zoals zwavel. Dit veroorzaakt een onaangename mondgeur, die niet verdwijnt door tandenpoetsen. Daarbij komt dat de smaakpapillen minder goed functioneren als deze bedekt zijn met een afval-laagje. Je zult merken dat je het eten en drinken beter kunt proeven met een gereinigde tong. De Ayurveda tongschraper is dus een essentieel hulpmiddel voor een schone en gezonde mond. 

Aanslag op de tong

Die witte aanslag die je vaak op een tong ziet is heel normaal en op de ene tong zit meer aanslag dan op de ander. Die aanslag leidt bij de een tot slechte adem en bij de ander niet. Dat kan bijvoorbeeld liggen aan de diepte van de groeven in de tong of aan de ruwheid, waardoor er meer aanslag op de tong blijft zitten. Doordat de bacteriën achter de diepe groeven blijven, kunnen bacteriën zich verveelvoudigen, wat zorgt voor een slechte adem. Met de tongschraper kan je het laagje aanslag weghalen, wat de slechte adem kan verminderen of zelfs weghalen. 

Vieze smaak tijdens zwangerschap

Tijdens de zwangerschap kun je last hebben van een veranderende smaak en geur beleving. Het gebruik van een tongschraper kan helpen om een vervelende smaak in je mond tegen te gaan, waardoor je minder behoefte zal voelen om steeds iets te eten of drinken voor 'een lekker smaakje'.

Keuze van de schoonheidsspecialiste omdat:

Koper is een gewaardeerd metaal in de Ayurveda en heeft van nature een antibacteriële werking. Door het V-vormige model en de smalle rand van deze tongschraper, komt deze tot diep in de groeven en poriën van de tong. Plastic tongschrapers werken alleen aan de oppervlakte, waardoor er nog veel afvalstoffen achterblijven. Ook het poetsen van de tong met een tandenborstel heeft nauwelijks effect. Je kunt dit zelf testen, door erna nog een keer met de Ayurveda tongschraper eroverheen te gaan. Je zult zien hoeveel afval-slijm er nog van de tong af komt. Bij zorgvuldig gebruik gaat een koperen tongschraper jarenlang mee.

 

Zo werkt het Ayurvedische mondhygiene Ritueel:

  1. Begin met flossen, en reinig daarna tussen de tanden met een houten tandenstoker en/of rager (zoals softpick). Poets dan de tanden, en het verhemelte (daar hopen bacteriën zich ook op), en spuug de tandpasta uit. Nog niet de mond spoelen.
  2. Pak nu de Tongschraper, en neem een uiteinde in elke hand vast. De tongschraper wijst nu met de open kant naar voren, en de bolle kant naar je toe.
  3. Open de mond, steek de tong zo ver mogelijk uit. Breng de schraper zover je kunt naar de achterkant van de tong, en maak voorzichtig (zonder hard te drukken!) een schrapende beweging van achteren naar de punt van de tong toe. Herhaal dit 3 a 4 keer (niet eindeloos doorgaan). Je ziet nu een slijmerige substantie samen met de tandpasta resten aan de tongschraper komen, spoel dit tussendoor even af.

Let erop dat je extra voorzichtig bent aan de achterkant van de tong, daar zitten de grote smaakpapillen die een beetje uitsteken. Het kan zijn dat je in het begin kokhals neigingen krijgt, ga dan gewoon een stukje naar voren op de tong. Het gevoel went vanzelf, en op een gegeven moment zul je probleemloos de achterkant van de tong kunnen reinigen.

Na het schrapen spoel je de mond met ruim water. Gorgel als laatste de keel, zodat resten en slijm wegspoelen van de achterkant van de tong en amandelen.

Gebruik de tongschraper bij elke poetsbeurt, en spoel deze na gebruik goed af.

Eventueel kun je hierna nog een natuurlijk mondwater gebruiken om mee na te spoelen en te gorgelen, water gemengd met bijvoorbeeldGrapefruit Seed Extract,Tea Tree of Zout is hier heel goed voor.

Ook kun je als laatste stap de mond spoelen met Kokos Olie ofSesam Olie, dit wordt Oil Pulling of Olie Trekken genoemd. De olie neemt toxines op uit de mondholte, kan helpen om de tanden witter te maken, en geeft een frissere adem.

Mondhygiëne volgens Ayurveda

De tongschraper is in de Ayurveda een heel bekend en waardevol hulpmiddel. Ook hier zijn de drie dosha’s van belang:

  • Wanneer de tong bleek, gebarsten of droog is, is Vata te hoog. Om dit weer in balans te brengen, kun je meer Vata kalmerende voedingsmiddelen gebruiken. Vermijd koude drankjes en droge voeding zoals rauwkost en crackers. In plaats daarvan neem je verwarmende en voedende maaltijden, zoals soep en rijst. 
  • Als de tong veel roodheid bevat, is Pitta verhoogd. Probeer dan te minderen met alcoholische dranken, heet, zout en zuur eten. Neem in plaats daarvan verkoelend en mild voedsel zoals fruit.
  • Wanneer er zwellingen en slijm op de tong zichtbaar zijn, is er sprake van verhoogde Kapha. Probeer zuivel, zoetigheid en snacks te verminderen. Neem in plaats daarvan verwarmend, mager voedsel zoals gestoomde groentes. 

Ayurveda tongschraper kopen

Een koperen tongschraper is echt een essentieel onderdeel van goede mondverzorging! Het zorgt voor een frisse adem en preventie van diverse kwaaltjes in de mond, zoals ontstekingen, aften en een vieze smaak. Als je mond schoon aanvoelt, zal je ook minder de neiging voelen om tussen de maaltijden door te snacken. Gebruik een Ayurveda tongschraper als aanvulling op het tandenpoetsen, als je er eenmaal aan gewend bent zul je niet meer zonder tongschraper willen! :)

Lees minder
5 sterren op basis van 1 beoordelingen
1 Review
14 Feb 2022
Ramona
Tevreden over deze aankoop. Schraapt stevig de tong zonder pijn te doen. Je ervaart geen noemenswaardige metaalsmaak. Blij met aankoop.