• Lorem ipsum
€9,95
direct leverbaar

Werkt versterkend en vitaliserend op de vochtarme, droge huid. Goed voor het oppeppen van droog en broos haar. Rustgevend en ontstekingremmend. In te zetten bij menstruatiepijn, bij depressie, verkrampte spieren. Lees meer

Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis.
Persoonlijk advies nodig?

Persoonlijk advies nodig?

Onze schoonheidsspecialiste helpt je graag verder!

Shop nu, betaal later! Nieuw: Klarna in 3 delen, gespreid betalen zonder rente!

Uitgebreide productomschrijving

Pepermunt - Floral Water (Hydrolaat). Ook: Peppermint Water. Werkt versterkend en vitaliserend op de vochtarme, droge huid. Goed voor het oppeppen van droog en broos haar. Rustgevend en ontstekingremmend.

In te zetten bij menstruatiepijn, bij depressie, verkrampte spieren. Balanceert het zenuwstelsel*. Geeft vreugde, maakt je hart zachter. Aanbevolen om een verhoogde Pitta dosha in balans te brengen.

Inhoud: sprayflacon 150ml

Gebruik: Floral Water (ook: Hydrolaat) is kruiden- of bloemenwater, en bevat de levenskracht en eigenschappen van de plant, in delicate en verdunde vorm. Daarom kan het rechtstreeks op de huid of in badwater gebruikt worden, zonder te hoeven verdunnen. Het hydrolaat wordt verkregen tijdens het destilleren van Etherische Olie uit planten. De stoom die vrijkomt bij dit proces, wordt opgevangen en vormt het Floral Water.

Op deze manier kun je genieten van jouw floralwater:

Luchtverfrisser: spray naar behoefte in de ruimte, voor een natuurlijke en subtiele geur. Zorgt voor een gezonde en weldadige lucht, brengt sfeer in huis.

Huid lotion/tonic: Heerlijk om rechtstreeks op de huid te sprayen. Werkt verzachtend en verfrissend. Ook uitstekend te gebruiken voor het haar en de hoofdhuid.

Deodorant: Spray rechtstreeks onder de oksels, voor een fris en schoon gevoel. Kan ook gebruikt worden als intiemverzorging (afhankelijk van de soort floral water).  

Compres: Neem een tissue en spray deze royaal in met floral water. Leg op de gesloten ogen en ontspan! Laat minstens 10 minuten inwerken. Niet afspoelen.

Je kunt ook een compres maken voor andere lichaamsdelen, zoals de buik, voorhoofd of plek op de huid met eczeem/wond (inzet bij klachten is afhankelijk van de eigenschappen van het floral water).

Inhalatie: Doe wat gekookt water in een teiltje, voeg naar wens floral water toe, bedek je hoofd met een handdoek, en inhaleer de stoom ongeveer 10 minuten. Kruidenwaters zijn uitstekend voor de luchtwegen. 

Ook kun je wat bloemenwater op een tissue sprayen en deze in de buurt leggen.

Bad: Geniet van een ontspannend bad, de kracht van de plant zal via je huid en ademhaling zijn werk doen. Voeg naar behoefte toe aan het badwater, het hydrolaat zal direct oplossen in het water.

Voetbad: Verwen je voeten! De werkstoffen uit het floralwater worden via de huid van de voetzolen makkelijk opgenomen. Voeg naar wens toe, op dezelfde manier als in bad.

Masker of pakking: Laat je huid profiteren van de kracht van de plant. Meng een eetlepel hydrolaat met een neutrale groene of witte klei, en breng aan op de huid. Laat 15 minuten inwerken. Afspoelen met ruim water.

*Belangrijk: Raadpleeg bij gezondheidsklachten altijd een arts, dit product is geen vervanging voor medische zorg, maar bedoeld ter preventie en ondersteuning, alsook het bevorderen van het algehele gevoel van welzijn.

Indien je Floral Water inwendig wilt gebruiken, doe dit dan altijd in overleg met een gediplomeerd aromatherapeut. Dit geldt ook als je zwanger bent, controleer altijd of je een bepaald hydrolaat dan veilig kunt gebruiken.

Floral Water kan vlekken geven op textiel e.d., hou hier rekening mee als je het bijv. op je kussensloop of kleding wilt gebruiken.

Lees minder