• Lorem ipsum
€28,50
direct leverbaar

Etherische Olie voor het Zevende Chakra. Mentale kracht, gedachten, kennis, verbinding met het hogere. Kalmeert de geest, brengt balans bij een hoofd vol drukke gedachtes. Filteren wat er binnenkomt aan prikkels. Heldere inzichten verkrijgen. Lees meer

Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis.
Persoonlijk advies nodig?

Persoonlijk advies nodig?

Onze schoonheidsspecialiste helpt je graag verder!

Shop nu, betaal later! Nieuw: Klarna in 3 delen, gespreid betalen zonder rente!

Uitgebreide productomschrijving

Chakra Olie 7 - Sahasrara. Etherische Olie voor het Zevende Chakra, oftewel Kruin-chakra. Staat voor mentale kracht, gedachten, kennis, verbinding met het hogere. Sahasrara kalmeert de geest, brengt balans bij een hoofd vol drukke gedachtes. Filteren wat er binnenkomt aan prikkels, ideeen en indrukken. Heldere inzichten verkrijgen.

Deze Sahasrara Sinergy is een mix van Essentiële Oliën, die balancerend werken op het Zevende Chakra en de daarbij behorende emoties. De Chakra Oliën van Lakshmi bevatten naast pure Essentiele Olie, ook een klein beetje vette planten-olie als drager (o.a. Jojoba en Sesam). Daardoor kunnen ze (in kleine hoeveelheden) direct op de huid worden aangebracht.

Gebruik de Chakra Olie als een soort 'parfum' (bijvoorbeeld op de polsen of in de nek). Je kunt natuurlijk ook een aantal druppels Chakra Sinergy mengen in een flesje met vette Plantaardige Olie, en zo je eigen unieke Body Olie samenstellen. Hiermee kun je jezelf of een ander heerlijk masseren. Of gebruik het als natuurlijke huidverzorging na het douchen. Ook heel goed om te inhaleren d.m.v. een paar druppels op een tissue!

Eigenschappen die horen bij het Zevende Chakra:

Kleur: Violet Paars
Element: Gedachten
Orgaan: Hersenen, Hypofyse, Huid
Kristal: Amethist, Diamant
Chant klank: Sam
Planeet: Uranus
Goden / Engelen: Shiva, Noet, Zeus
Metaal: Goud
Affirmatie: Ik Weet
Psychologische Functie: Inzicht
Komt tot uitdrukking in: Kennis
Yoga variant: Jnana
Kruiden: Lotus, Gotu Kola
Guna's: Sattva
Kwalen indien uit balans: vervreemding, verwarring, depressie

Adviezen voor de gezondheid van het Zevende Chakra
Vata, Pitta en Kapha in balans brengen is belangrijk voor de gezondheid en doorstroming van het Kruin-chakra. Indien uit balans uit zich dat in een gevoel van vervreemding van de omgeving, een onophoudelijke stroom aan drukke gedachten, 'teveel denken'. Er kan een gevoel van drukkende somberheid ontstaan.

Je kunt Prana beter laten stromen door middel van ademhalingsoefeningen en gezonde Ayurvedische voeding. Of wandelen in een natuurlijke omgeving, en daarbij je voeten goed contact laten maken met de aarde. Met de Sahasrara Olie kun je heel goed een ontspannende massage van hoofd, slapen, nek en schouders uitvoeren. Dit kan behulpzaam zijn bij het laten doorstromen van de energie. Het Zevende Chakra heeft een verbindende functie voor alle 7 Chakra's.

Het bij je dragen van kristallen kan ook helpen om je energetisch sterker te maken. Amethist is een steen die staat voor wijsheid en diepe meditatie. Ze kan helpen om gedachten tot rust te brengen, en mentale helderheid geven. Bovendien versterkt ze de intuitie.

Ten slotte kun je het Zevende Chakra vitaliseren door activiteiten te ondernemen die je helpen aarden in je lichaam. Zoals sporten, liefst in de frisse buitenlucht. Ook aanraking en massages kunnen veel goeds doen!

Gebruik: Essentiele olie dient druppelgewijs gebruikt te worden. Het bevat alle geconcentreerde kracht uit de natuur en specifieke eigenschappen van de plant waaruit het gewonnen is. 

Massage: Geeft een heilzaam en heerlijk effect aan je massage. Voeg enkele druppels Chakra Olie toe aan een Plantaardige Basisolie, en gebruik dit om jezelf mee in te smeren na het douchen, of voor een uitgebreidere massage. 

Inhalatie: Doe wat gekookt water in een teiltje, voeg 10 druppels Chakra Olie toe, bedek je hoofd met een handdoek, en inhaleer de stoom ongeveer 10 minuten. Essentiele olien zijn uitstekend voor de luchtwegen. 

Ook kun je een paar druppels Sinergy op een tissue doen, en deze in de buurt leggen.

Bad: Geniet van een weldadig bad, de kracht van de plant zal via je huid en ademhaling zijn werk doen. Voeg 10 tot 15 druppels olie toe aan wat Neutrale Basis Olie of Neutraal Badschuim, goed mengen en dan toevoegen aan het badwater. Dus geen etherische olie zo in het water druppelen, de olie zal namelijk in druppels blijven drijven, en niet oplossen in het water. 

Voetbad: Verwen je voeten! De werkstoffen uit de essentiele olie worden via de huid van de voetzolen makkelijk opgenomen. Voeg 5 druppels toe, op dezelfde manier als in bad.

Inhoud: druppelflacon M (10ml)

Belangrijk: Raadpleeg bij gezondheidsklachten altijd een arts, dit product is geen vervanging voor medische zorg, maar bedoeld ter preventie en ondersteuning, alsook het bevorderen van het algehele gevoel van welzijn.

Indien je etherische olie inwendig wilt gebruiken, doe dit dan altijd in overleg met een gediplomeerd aromatherapeut. Dit geldt ook als je zwanger bent, controleer altijd of je een bepaalde olie dan veilig kunt gebruiken.

Essentiele olie kan vlekken geven op textiel e.d., hou hier rekening mee als je het bijv. op je kussensloop of kleding wilt gebruiken.

De Chakra Olien kun je beter niet gebruiken in een Aroma Diffuser, de vette oliesoorten zullen deze verstoppen! De Sinergy Etherische Olien en Pure Etherische Olien zijn wel geschikt om te verdampen in de Aroma Diffuser.

Alleen aanbrengen op een intacte huid (dus niet op wondjes e.d.). Vermijd contact met ogen en slijmvliezen en spoel je handen af na gebruik.

Bedenk dat enkelvoudige essentiele olie al zeer krachtig is, het is niet aan te raden zelf verschillende olien te gaan mengen, tenzij je hierin gediplomeerd bent als aromatherapeut en de werking juist kunt inschatten. De Sinergy Olien van Lakshmi hebben altijd een correcte en veilige samenstelling van de verschillende etherische olien.

Lees minder