• Lorem ipsum
€28,50
direct leverbaar

Etherische Olie voor het Zesde Chakra. Waarnemen, intuitie, dromen, telepathie. Ajna stimuleert het vermogen om positief te zien, relativeringsvermogen, zelfkennis en verbeelding, balans tussen de hersenhelften. Lees meer

Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis.
Persoonlijk advies nodig?

Persoonlijk advies nodig?

Onze schoonheidsspecialiste helpt je graag verder!

Shop nu, betaal later! Nieuw: Klarna in 3 delen, gespreid betalen zonder rente!

Uitgebreide productomschrijving

Chakra Olie 6 - Ajna. Etherische Olie voor het Zesde Chakra, oftewel Voorhoofd-chakra of Derde Oog. Staat voor waarnemen, intuitie, dromen, telepathie. Ajna stimuleert het vermogen om positief te zien, relativeringsvermogen, zelfkennis en verbeelding, balans tussen de hersenhelften.

Deze Ajna Sinergy is een mix van Essentiële Oliën, die balancerend werken op het Zesde Chakra en de daarbij behorende emoties. De Chakra Oliën van Lakshmi bevatten naast pure Essentiele Olie, ook een klein beetje vette planten-olie als drager (o.a. Jojoba en Sesam). Daardoor kunnen ze (in kleine hoeveelheden) direct op de huid worden aangebracht.

Gebruik de Chakra Olie als een soort 'parfum' (bijvoorbeeld op de polsen of in de nek). Je kunt natuurlijk ook een aantal druppels Chakra Sinergy mengen in een flesje met vette Plantaardige Olie, en zo je eigen unieke Body Olie samenstellen. Hiermee kun je jezelf of een ander heerlijk masseren. Of gebruik het als natuurlijke huidverzorging na het douchen. Ook heel goed om te inhaleren d.m.v. een paar druppels op een tissue!

Eigenschappen die horen bij het Zesde Chakra:

Kleur: Indigo Blauw
Element: Licht
Orgaan: Hypofyse (pijnappelklier), Ogen
Kristal: Bergkristal, Diamant, Lapis Lazuli, Kwarts
Chant klank: Tjam
Planeet: Jupiter
Goden / Engelen: Tara, Isis
Metaal: Zilver
Affirmatie: Ik Zie
Psychologische Functie: Intuitie
Komt tot uitdrukking in: Verbeelding
Yoga variant: Yantra
Kruiden: Steranijs, Bijvoet
Guna's: Sattva
Kwalen indien uit balans: hoofdpijn, nachtmerries, blindheid, slecht geheugen

Adviezen voor de gezondheid van het Zesde Chakra
Vata, Pitta en Kapha in balans brengen is belangrijk voor de gezondheid en doorstroming van het Voorhoofd-chakra. Indien uit balans uit zich dat in warrigheid, verminderd geheugen en hoofdpijn of migraine.

Je kunt Prana beter laten stromen door middel van ademhalingsoefeningen en gezonde Ayurvedische voeding. Of wandelen in een natuurlijke omgeving, en daarbij je voeten goed contact laten maken met de aarde. Met de Ajna Olie kun je heel goed een ontspannende massage van hoofd, slapen, nek en schouders uitvoeren. Dit kan behulpzaam zijn bij het deblokkeren van emoties en oplossen van spanningen.

Het bij je dragen van kristallen kan ook helpen om je energetisch sterker te maken. Bergkristal is een steen die kalmerend en zuiverend werkt, en mentale helderheid kan geven. Bovendien versterkt ze de werking van andere aanwezige kristallen.

Ten slotte kun je het Zesde Chakra vitaliseren door te sporten en in beweging te komen, liefst in de frisse buitenlucht. Denk aan wandelen of yoga.

Gebruik: Essentiele olie dient druppelgewijs gebruikt te worden. Het bevat alle geconcentreerde kracht uit de natuur en specifieke eigenschappen van de plant waaruit het gewonnen is. 

Massage: Geeft een heilzaam en heerlijk effect aan je massage. Voeg enkele druppels Chakra Olie toe aan een Plantaardige Basisolie, en gebruik dit om jezelf mee in te smeren na het douchen, of voor een uitgebreidere massage. 

Inhalatie: Doe wat gekookt water in een teiltje, voeg 10 druppels Chakra Olie toe, bedek je hoofd met een handdoek, en inhaleer de stoom ongeveer 10 minuten. Essentiele olien zijn uitstekend voor de luchtwegen. 

Ook kun je een paar druppels Sinergy op een tissue doen, en deze in de buurt leggen.

Bad: Geniet van een weldadig bad, de kracht van de plant zal via je huid en ademhaling zijn werk doen. Voeg 10 tot 15 druppels olie toe aan wat Neutrale Basis Olie of Neutraal Badschuim, goed mengen en dan toevoegen aan het badwater. Dus geen etherische olie zo in het water druppelen, de olie zal namelijk in druppels blijven drijven, en niet oplossen in het water. 

Voetbad: Verwen je voeten! De werkstoffen uit de essentiele olie worden via de huid van de voetzolen makkelijk opgenomen. Voeg 5 druppels toe, op dezelfde manier als in bad.

Inhoud: druppelflacon M (10ml)

Ingredienten:
Helianthus annuus (Zonnebloem) zaadolie, Sesamum indicum (Sesam) zaadolie, Persea gratissima (Avocado) olie, Simmondsia chinensis (Jojoba) zaadolie, Hyssopus Officinalis Bladolie, Cinnamomum camphora (Ravintsara) Olie, Rosmarinus Officinalis (Borneon) Olie, Mentha Piperita-olie, Matricaria Recutita (kamille) bloemenolie, Santalum-albumolie, Curcuma Longa (kurkuma) wortelolie, Limoneen, Linalool, Geraniol, Eugenol.

*uit biologische teelt

Belangrijk: Raadpleeg bij gezondheidsklachten altijd een arts, dit product is geen vervanging voor medische zorg, maar bedoeld ter preventie en ondersteuning, alsook het bevorderen van het algehele gevoel van welzijn.

Indien je etherische olie inwendig wilt gebruiken, doe dit dan altijd in overleg met een gediplomeerd aromatherapeut. Dit geldt ook als je zwanger bent, controleer altijd of je een bepaalde olie dan veilig kunt gebruiken.

Essentiele olie kan vlekken geven op textiel e.d., hou hier rekening mee als je het bijv. op je kussensloop of kleding wilt gebruiken.

De Chakra Olien kun je beter niet gebruiken in een Aroma Diffuser, de vette oliesoorten zullen deze verstoppen! De Sinergy Etherische Olien en Pure Etherische Olien zijn wel geschikt om te verdampen in de Aroma Diffuser.

Alleen aanbrengen op een intacte huid (dus niet op wondjes e.d.). Vermijd contact met ogen en slijmvliezen en spoel je handen af na gebruik.

Bedenk dat enkelvoudige essentiele olie al zeer krachtig is, het is niet aan te raden zelf verschillende olien te gaan mengen, tenzij je hierin gediplomeerd bent als aromatherapeut en de werking juist kunt inschatten. De Sinergy Olien van Lakshmi hebben altijd een correcte en veilige samenstelling van de verschillende etherische olien.

Lees minder