• Lorem ipsum
€28,50
direct leverbaar

Etherische Olie voor het Vijfde Chakra. Communicatie, creativiteit, artistiek gevoel voor schoonheid en kunst, zelfexpressie. Stimuleert leergemak, maakt het eenvoudiger om jezelf te uiten. Charismatische manier van spreken, geeft meer zelfvertrouwen. Lees meer

Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis.
Persoonlijk advies nodig?

Persoonlijk advies nodig?

Onze schoonheidsspecialiste helpt je graag verder!

Shop nu, betaal later! Nieuw: Klarna in 3 delen, gespreid betalen zonder rente!

Uitgebreide productomschrijving

Chakra Olie 5 - Vishuddha. Etherische Olie voor het Vijfde Chakra, oftewel Keel-chakra. Staat voor communicatie, creativiteit, artistiek gevoel voor schoonheid en kunst, zelfexpressie. Stimuleert de aanleg voor talen en leergemak, maakt het eenvoudiger om jezelf te uiten. Vishuddha kan stimuleren bij een charismatische manier van spreken, en geeft meer zelfvertrouwen. 

Deze Vishuddha Sinergy is een mix van Essentiële Oliën, die balancerend werken op het Vijfde Chakra en de daarbij behorende emoties. De Chakra Oliën van Lakshmi bevatten naast pure Essentiele Olie, ook een klein beetje vette planten-olie als drager (o.a. Jojoba en Sesam). Daardoor kunnen ze (in kleine hoeveelheden) direct op de huid worden aangebracht.

Gebruik de Chakra Olie als een soort 'parfum' (bijvoorbeeld op de polsen of in de nek). Je kunt natuurlijk ook een aantal druppels Chakra Sinergy mengen in een flesje met vette Plantaardige Olie, en zo je eigen unieke Body Olie samenstellen. Hiermee kun je jezelf of een ander heerlijk masseren. Of gebruik het als natuurlijke huidverzorging na het douchen. Ook heel goed om te inhaleren d.m.v. een paar druppels op een tissue!

Eigenschappen die horen bij het Vijfde Chakra:

Kleur: Turkoois Blauw
Element: Ether
Orgaan: Schildklier, Keel, Oren
Zintuig: Gehoor
Kristal: Blauwe Sodaliet, Turkoois
Chant klank: Ham
Planeet: Mercurius, Neptunus
Goden / Engelen: Apollo, Hadit, Sarasvati, Mercurius
Metaal: Kwik
Voedsel: Fruit
Affirmatie: Ik Spreek
Psychologische Functie: Communicatie
Komt tot uitdrukking in: Creativiteit
Yoga variant: Mantra
Kruiden: Wierookhars
Guna's: Rajas
Kwalen indien uit balans: griep, pijn in de nek, klachten aan oren en keel

Adviezen voor de gezondheid van het Vijfde Chakra
Vata, Pitta en Kapha in balans brengen is belangrijk voor de gezondheid en doorstroming van het Keel-chakra. Indien uit balans uit zich dat in achterdochtigheid, en geblokkeerd zijn in het uitspreken van gevoelens. Een verhoging van Kapha kan ervoor zorgen dat we in onze schulp kruipen en onszelf wegcijferen. 'Dingen inslikken in plaats van uitspreken'.

Ook kun je Prana beter laten stromen door middel van ademhalingsoefeningen en gezonde Ayurvedische voeding. Of wandelen in een natuurlijke omgeving, en daarbij je voeten goed contact laten maken met de aarde. Met de Vishudda Olie kun je heel goed een stimulerende massage uitvoeren, die de lymfe en doorbloeding zal bevorderen. Dit kan behulpzaam zijn bij het deblokkeren van emoties.

Het bij je dragen van kristallen kan ook helpen om je energetisch sterker te maken. Blauwe Sodaliet is een steen die emoties in balans en vrede brengt, in te zetten rondom het immuunsysteem, lymfe doorstroming, en het verminderen van vochtophoping.

Ten slotte kun je het Vijfde Chakra vitaliseren door jezelf de ruimte te geven om jouw gevoelens en gedachten uit te spreken. Zingen in het algemeen, en mantra's in het bijzonder, kunnen een betere vibratie geven aan het Keel-chakra, en helpen bij de doorstroming ervan.

Gebruik: Essentiele olie dient druppelgewijs gebruikt te worden. Het bevat alle geconcentreerde kracht uit de natuur en specifieke eigenschappen van de plant waaruit het gewonnen is. 

Massage: Geeft een heilzaam en heerlijk effect aan je massage. Voeg enkele druppels Chakra Olie toe aan een Plantaardige Basisolie, en gebruik dit om jezelf mee in te smeren na het douchen, of voor een uitgebreidere massage. 

Inhalatie: Doe wat gekookt water in een teiltje, voeg 10 druppels Chakra Olie toe, bedek je hoofd met een handdoek, en inhaleer de stoom ongeveer 10 minuten. Essentiele olien zijn uitstekend voor de luchtwegen. 

Ook kun je een paar druppels Sinergy op een tissue doen, en deze in de buurt leggen.

Bad: Geniet van een weldadig bad, de kracht van de plant zal via je huid en ademhaling zijn werk doen. Voeg 10 tot 15 druppels olie toe aan wat Neutrale Basis Olie of Neutraal Badschuim, goed mengen en dan toevoegen aan het badwater. Dus geen etherische olie zo in het water druppelen, de olie zal namelijk in druppels blijven drijven, en niet oplossen in het water. 

Voetbad: Verwen je voeten! De werkstoffen uit de essentiele olie worden via de huid van de voetzolen makkelijk opgenomen. Voeg 5 druppels toe, op dezelfde manier als in bad.

Inhoud: druppelflacon M (10ml)

Ingredienten:
Helianthus annuus (Zonnebloem) zaadolie (*), Sesamum indicum (Sesam) zaadolie (*), Persea gratissima (Avocado) olie, Simmondsia chinensis (Jojoba) zaadolie, Melaleuca Leucadendron Cajaputi (Cajeput) Olie, Canarium Luzonicum ( Elemi) Gum Oil, Myrtus Communis Oil, Salvia Sclarea (Clary Sage) Oil, Melaleuca Viridiflora (Niaouli) Leaf Oil, Eucalyptus Radiata Leaf / stem Oil, Laurus Nobilis Oil, Limonene, Linalool, Geraniol, Eugenol.

*uit biologische teelt

Belangrijk: Raadpleeg bij gezondheidsklachten altijd een arts, dit product is geen vervanging voor medische zorg, maar bedoeld ter preventie en ondersteuning, alsook het bevorderen van het algehele gevoel van welzijn.

Indien je etherische olie inwendig wilt gebruiken, doe dit dan altijd in overleg met een gediplomeerd aromatherapeut. Dit geldt ook als je zwanger bent, controleer altijd of je een bepaalde olie dan veilig kunt gebruiken.

Essentiele olie kan vlekken geven op textiel e.d., hou hier rekening mee als je het bijv. op je kussensloop of kleding wilt gebruiken.

De Chakra Olien kun je beter niet gebruiken in een Aroma Diffuser, de vette oliesoorten zullen deze verstoppen! De Sinergy Etherische Olien en Pure Etherische Olien zijn wel geschikt om te verdampen in de Aroma Diffuser.

Alleen aanbrengen op een intacte huid (dus niet op wondjes e.d.). Vermijd contact met ogen en slijmvliezen en spoel je handen af na gebruik.

Bedenk dat enkelvoudige essentiele olie al zeer krachtig is, het is niet aan te raden zelf verschillende olien te gaan mengen, tenzij je hierin gediplomeerd bent als aromatherapeut en de werking juist kunt inschatten. De Sinergy Olien van Lakshmi hebben altijd een correcte en veilige samenstelling van de verschillende etherische olien.

Lees minder