• Lorem ipsum
€28,50
direct leverbaar

Etherische Olie voor het Vierde Chakra. Liefde, begrip, compassie, vertrouwen. Het ervaren van welzijn, harmonie, bewustzijn dat alles 1 is. Om de liefde in je hart te laten stromen, meer positiviteit te voelen, een betere balans in geven en ontvangen.   Lees meer

Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis.
Persoonlijk advies nodig?

Persoonlijk advies nodig?

Onze schoonheidsspecialiste helpt je graag verder!

Shop nu, betaal later! Nieuw: Klarna in 3 delen, gespreid betalen zonder rente!

Uitgebreide productomschrijving

Chakra Olie 4 - Anahata. Etherische Olie voor het Vierde Chakra, oftewel Hart-chakra. Staat voor liefde, begrip, compassie, vertrouwen. Het ervaren van welzijn, harmonie, bewustzijn dat alles 1 is. Anahata kan helpen om de liefde in je hart te laten stromen, meer positiviteit en evenwicht te voelen, en een betere balans in geven en ontvangen.  

Deze Anahata Sinergy is een mix van Essentiële Oliën, die balancerend werken op het Vierde Chakra en de daarbij behorende emoties. De Chakra Oliën van Lakshmi bevatten naast pure Essentiele Olie, ook een klein beetje vette planten-olie als drager (o.a. Jojoba en Sesam). Daardoor kunnen ze (in kleine hoeveelheden) direct op de huid worden aangebracht.

Gebruik de Chakra Olie als een soort 'parfum' (bijvoorbeeld op de polsen of in de nek). Je kunt natuurlijk ook een aantal druppels Chakra Sinergy mengen in een flesje met vette Plantaardige Olie, en zo je eigen unieke Body Olie samenstellen. Hiermee kun je jezelf of een ander heerlijk masseren. Of gebruik het als natuurlijke huidverzorging na het douchen. Ook heel goed om te inhaleren d.m.v. een paar druppels op een tissue!

Eigenschappen die horen bij het Vierde Chakra:

Kleur: Groen
Element: Lucht
Orgaan: Thymusklier, longen, hart
Zintuig: Gedachten
Kristal: Rozenkwarts, Aventurijn, Smaragd, Toermalijn
Chant klank: Yam
Planeet: Venus
Goden / Engelen: Aphrodite, Freya, Rafael
Metaal: Koper
Voedsel: Groenten
Affirmatie: Ik Bemin
Psychologische Functie: Liefde
Komt tot uitdrukking in: Evenwicht
Geometrisch: Driedimensionaal
Seizoen: Herfst
Yoga variant: Bhakti
Kruiden: Lavendel, Jasmijn
Guna's: Rajas of Sattva
Kwalen indien uit balans: astma, hoge bloeddruk

Adviezen voor de gezondheid van het Vierde Chakra
Pitta en Vata in balans brengen is belangrijk voor de gezondheid en doorstroming van het Hart-chakra. Als het ondergelegen Derde Chakra uit balans is, is de energie doorstroming naar het Vierde Chakra vaak ook niet optimaal. Door aandacht te besteden aan deze gebieden, zal er weer meer balans komen. 

Ook kun je Prana beter laten stromen door middel van ademhalingsoefeningen en gezonde Ayurvedische voeding. Of wandelen in een natuurlijke omgeving, en daarbij je voeten goed contact laten maken met de aarde. Met de Anahata Olie kun je heel goed een Pitta verlagende massage uitvoeren.

Het bij je dragen van kristallen kan ook helpen om je energetisch sterker te maken. Groene Aventurijn is een kalmerende steen. Roze Rozenkwarts kan helpen om het hartgebied verder te openen en zachter te maken.

Ten slotte kun je het Vierde Chakra vitaliseren door goed voor jezelf te zorgen, en onvoorwaardelijke liefde te geven aan jezelf en anderen om je heen.

Gebruik: Essentiele olie dient druppelgewijs gebruikt te worden. Het bevat alle geconcentreerde kracht uit de natuur en specifieke eigenschappen van de plant waaruit het gewonnen is. 

Massage: Geeft een heilzaam en heerlijk effect aan je massage. Voeg enkele druppels Chakra Olie toe aan een Plantaardige Basisolie, en gebruik dit om jezelf mee in te smeren na het douchen, of voor een uitgebreidere massage. 

Inhalatie: Doe wat gekookt water in een teiltje, voeg 10 druppels Chakra Olie toe, bedek je hoofd met een handdoek, en inhaleer de stoom ongeveer 10 minuten. Essentiele olien zijn uitstekend voor de luchtwegen. 

Ook kun je een paar druppels Sinergy op een tissue doen, en deze in de buurt leggen.

Bad: Geniet van een weldadig bad, de kracht van de plant zal via je huid en ademhaling zijn werk doen. Voeg 10 tot 15 druppels olie toe aan wat Neutrale Basis Olie of Neutraal Badschuim, goed mengen en dan toevoegen aan het badwater. Dus geen etherische olie zo in het water druppelen, de olie zal namelijk in druppels blijven drijven, en niet oplossen in het water. 

Voetbad: Verwen je voeten! De werkstoffen uit de essentiele olie worden via de huid van de voetzolen makkelijk opgenomen. Voeg 5 druppels toe, op dezelfde manier als in bad.

Inhoud: druppelflacon M (10ml)

Ingredienten:
Helianthus annuus (Zonnebloem) zaadolie (*), Sesamum indicum (Sesam) zaadolie (*), Persea gratissima (Avocado) olie, Simmondsia chinensis (Jojoba) zaadolie, Aniba Rosaeodora Wood Extract, Pelargonium Graveolens Flower Oil, Nardostachys Jatamansi Oil, Picea Mariana Leaf Oil, Abies Alba (Templin) Needle Oil, Citrus aurantium amara (Neroli) Flower Oil, Jasminum Sambac Flower Extract, Rosa Damascena Flower Oil, Limonene, Geraniol, Linalool, Citronellol, Eugenol, Benzyl benzoate, Farnesol.

*uit biologische teelt

Belangrijk: Raadpleeg bij gezondheidsklachten altijd een arts, dit product is geen vervanging voor medische zorg, maar bedoeld ter preventie en ondersteuning, alsook het bevorderen van het algehele gevoel van welzijn.

Indien je etherische olie inwendig wilt gebruiken, doe dit dan altijd in overleg met een gediplomeerd aromatherapeut. Dit geldt ook als je zwanger bent, controleer altijd of je een bepaalde olie dan veilig kunt gebruiken.

Essentiele olie kan vlekken geven op textiel e.d., hou hier rekening mee als je het bijv. op je kussensloop of kleding wilt gebruiken.

De Chakra Olien kun je beter niet gebruiken in een Aroma Diffuser, de vette oliesoorten zullen deze verstoppen! De Sinergy Etherische Olien en Pure Etherische Olien zijn wel geschikt om te verdampen in de Aroma Diffuser.

Alleen aanbrengen op een intacte huid (dus niet op wondjes e.d.). Vermijd contact met ogen en slijmvliezen en spoel je handen af na gebruik.

Bedenk dat enkelvoudige essentiele olie al zeer krachtig is, het is niet aan te raden zelf verschillende olien te gaan mengen, tenzij je hierin gediplomeerd bent als aromatherapeut en de werking juist kunt inschatten. De Sinergy Olien van Lakshmi hebben altijd een correcte en veilige samenstelling van de verschillende etherische olien.

Lees minder