• Lorem ipsum
€28,50
direct leverbaar

Etherische Olie voor het Eerste Chakra. Contact met de aarde, vitale energie, het 'hier en nu', fysieke kracht, materie, veiligheid, stabiliteit, moed, aanwezig zijn in je lijf. Geeft betere gronding aan je lichaam en energie. Overbodige zaken loslaten. Lees meer

Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis.
Persoonlijk advies nodig?

Persoonlijk advies nodig?

Onze schoonheidsspecialiste helpt je graag verder!

Shop nu, betaal later! Nieuw: Klarna in 3 delen, gespreid betalen zonder rente!

Uitgebreide productomschrijving

Chakra Olie 1 - Muladhara. Etherische Olie voor het Eerste Chakra, oftewel Wortelchakra. Staat voor contact met de aarde, vitale energie, het 'hier en nu', fysieke kracht, materie, veiligheid, stabiliteit, moed, aanwezig zijn in je lichaam. Muladhara geeft een betere gronding, om steviger in je eigen lichaam en energie te staan. Overbodige zaken gemakkelijker loslaten.

Deze Muladhara Sinergy is een mix van Essentiële Oliën, die balancerend werken op het Eerste Chakra en de daarbij behorende emoties. De Chakra Oliën van Lakshmi bevatten naast pure Essentiele Olie, ook een klein beetje vette planten-olie als drager (o.a. Jojoba en Sesam). Daardoor kunnen ze (in kleine hoeveelheden) direct op de huid worden aangebracht.

Gebruik de Chakra Olie als een soort 'parfum' (bijvoorbeeld op de polsen of in de nek). Je kunt natuurlijk ook een aantal druppels Chakra Sinergy mengen in een flesje met vette Plantaardige Olie, en zo je eigen unieke Body Olie samenstellen. Hiermee kun je jezelf of een ander heerlijk masseren. Of gebruik het als natuurlijke huidverzorging na het douchen. Ook heel goed om te inhaleren d.m.v. een paar druppels op een tissue!

Eigenschappen die horen bij het Eerste Chakra:

Kleur: Rood
Element: Aarde (Kapha)
Orgaan: Bijnieren, Darmen
Zintuig: Reuk
Kristal: Rode Jaspis, Robijn, Granaat, Magnetiet
Chant klank: Lam
Planeet: Saturnus, Aarde
Goden / Engelen: Brahma, Gaia, Lakshmi, Uriel
Metaal: Lood
Voedsel: Proteine, Vlees
Affirmatie: Ik Heb
Psychologische Functie: Overleven
Komt tot uitdrukking in: Gronden
Geometrisch: Punt
Seizoen: Winter
Yoga variant: Hatha
Kruiden:Ceder
Guna's: Tamas
Kwalen indien uit balans: obesitas, aambeien, constipatie, vaak ziek zijn

Adviezen voor de gezondheid van het Eerste Chakra
Vata in balans brengen is belangrijk voor de gezondheid en doorstroming van het Wortelchakra. Als Vata verhoogd aanwezig is, zitten we vaak teveel 'in ons hoofd'. De energie zit dan vooral bij de bovenste chakra's, en te weinig bij de onderste. Door aandacht te besteden aan het Eerste Chakra, en daarbij bewust te aarden, zal de energie meer naar beneden stromen, en is het energieveld gelijkmatiger verdeeld.

Ook kun je Prana beter laten stromen door middel van ademhalingsoefeningen en gezonde Ayurvedische voeding. Of wandelen in een natuurlijke omgeving, en daarbij je voeten goed contact laten maken met de aarde. Met de Muladhara Olie kun je heel goed een Vata verlagende massage uitvoeren.

Het bij je dragen van kristallen kan ook helpen om je energetisch sterker te maken. Roodbruine Jaspis is een zeer aardse steen, om het fysieke lichaam te versterken en te aarden in de realiteit. De edelsteen Robijn correspondeert ook met het Eerste Chakra, en kan de energie naar beneden brengen.

Gebruik: Essentiele olie dient druppelgewijs gebruikt te worden. Het bevat alle geconcentreerde kracht uit de natuur en specifieke eigenschappen van de plant waaruit het gewonnen is. 

Massage: Geeft een heilzaam en heerlijk effect aan je massage. Voeg enkele druppels Chakra Olie toe aan een Plantaardige Basisolie, en gebruik dit om jezelf mee in te smeren na het douchen, of voor een uitgebreidere massage. 

Inhalatie: Doe wat gekookt water in een teiltje, voeg 10 druppels Chakra Olie toe, bedek je hoofd met een handdoek, en inhaleer de stoom ongeveer 10 minuten. Essentiele olien zijn uitstekend voor de luchtwegen. 

Ook kun je een paar druppels Sinergy op een tissue doen, en deze in de buurt leggen.

Bad: Geniet van een weldadig bad, de kracht van de plant zal via je huid en ademhaling zijn werk doen. Voeg 10 tot 15 druppels olie toe aan wat Neutrale Basis Olie of Neutraal Badschuim, goed mengen en dan toevoegen aan het badwater. Dus geen etherische olie zo in het water druppelen, de olie zal namelijk in druppels blijven drijven, en niet oplossen in het water. 

Voetbad: Verwen je voeten! De werkstoffen uit de essentiele olie worden via de huid van de voetzolen makkelijk opgenomen. Voeg 5 druppels toe, op dezelfde manier als in bad.

Inhoud: druppelflacon M (10ml)

Ingredienten:
Helianthus annuus (Zonnebloem) zaadolie (*), Sesamum indicum (Sesam) zaadolie (*), Persea gratissima (Avocado) olie, Simmondsia chinensis (Jojoba) zaadolie, Vetiveria Zizanoides (Vetiver) Wortelolie, Pogostemon Cablin Leaf Olie, Cedrus Deodara Houtolie, Cupressus Sempervirens (Cyoress) Olie, Cinnamomum Zeylanucium Schorsolie, Ocimum Sanctum (Tulsi) Bladolie, Zingiber Officinale Wortelolie, Limoneen, Linalool, Eugenol, Geraniol, Citral, Benzylbenzoaat.

*uit biologische teelt

Belangrijk: Raadpleeg bij gezondheidsklachten altijd een arts, dit product is geen vervanging voor medische zorg, maar bedoeld ter preventie en ondersteuning, alsook het bevorderen van het algehele gevoel van welzijn.

Indien je etherische olie inwendig wilt gebruiken, doe dit dan altijd in overleg met een gediplomeerd aromatherapeut. Dit geldt ook als je zwanger bent, controleer altijd of je een bepaalde olie dan veilig kunt gebruiken.

Essentiele olie kan vlekken geven op textiel e.d., hou hier rekening mee als je het bijv. op je kussensloop of kleding wilt gebruiken.

De Chakra Olien kun je beter niet gebruiken in een Aroma Diffuser, de vette oliesoorten zullen deze verstoppen! De Sinergy Etherische Olien en Pure Etherische Olien zijn wel geschikt om te verdampen in de Aroma Diffuser.

Alleen aanbrengen op een intacte huid (dus niet op wondjes e.d.). Vermijd contact met ogen en slijmvliezen en spoel je handen af na gebruik.

Bedenk dat enkelvoudige essentiele olie al zeer krachtig is, het is niet aan te raden zelf verschillende olien te gaan mengen, tenzij je hierin gediplomeerd bent als aromatherapeut en de werking juist kunt inschatten. De Sinergy Olien van Lakshmi hebben altijd een correcte en veilige samenstelling van de verschillende etherische olien.

Lees minder
5 sterren op basis van 1 beoordelingen
1 Review
31 Jul 2022
Valery Verschoor
Een unieke geur die heel puur is! Maar weinig druppels nodig om de hele kamer te laten geuren